Blade Runner 2049

Blade Runner 2049

Niander Wallace: Pain reminds you the joy you felt was real. More joy, then! Do not be afraid.

Blade Runner 2049” är en Sci-Fi thriller-regisserad av Denis Villeneuve och är en fortsättning på den kultförklarade filmen ”Blade Runner” från 1982. Handlingen utspelar sig trettio år efter händelserna i den första filmen.

I den dystopiska staden Los Angeles, befolkad av artificiellt skapade människoliknande varelser, kallade ”replicants”, följer vi huvudkaraktären K, spelad av Ryan Gosling, som arbetar som blade runner. Hans uppgift är att jaga och eliminera gamla, rebelliska replicants.

I jakten på en farlig replicant avslöjar K en förrädisk hemlighet som kan hota hela samhället. För att lösa mysteriet ger han sig ut på en farlig jakt efter den försvunna blade runnern Rick Deckard, spelad av Harrison Ford, som inte har synts till på över trettio år. På sin resa möter K en rad fascinerande karaktärer, inklusive Joi, spelad av Ana de Armas, en AI-kvinna som blir hans följeslagare, och Luv, spelad av Sylvia Hoeks, en kallhjärtad replicantjägare.

”Blade Runner 2049” kännetecknas av sin visuella skönhet och sitt tunga, filosofiska djup. Filmen behandlar frågor om identitet, mänsklighet och etik, samtidigt som den levererar spännande actionscener och en intrig som ständigt håller tittaren på helspänn. Med en stark ensemble och fenomenala visuella effekter fortsätter denna film att hylla originalfilmen samtidigt som den skapar sin egen unika atmosfär.